EducaChess
Projectes > Educatiu
Aquest projecte educatiu pretén contribuir a l’educació integral dels alumnes en els centres educatius de primària (6 a 12 anys) tot utilitzant el model de les intel·ligències múltiples.

Esquema educatiu

Presenta una sèrie de continguts i activitats agrupats en quatre blocs, per potenciar les capacitats intel·lectuals i la intel·ligència emocional, per fomentar els valors i la diversitat cultural i lingüística.

S’ha escollit el joc dels escacs, com a centre d’interès d’aquests materials, perquè fomenta el desenvolupament de les intel·ligències múltiples. Així, s’ensenya, simultàniament i de forma molt elemental, a jugar els escacs per tal que l’alumnat pugui practicar habitualment aquest esport, atès que és molt interessant que es vagi adquirint l’hàbit de fer gimnàstica mental.

Per tant, es pretén contribuir a la difusió, justificació, introducció, universalització i normalització dels escacs en els centres educatius com a eina pedagògica. L’aprenentatge del joc dels escacs, doncs, serà una conseqüència de dur a terme el projecte i mai una finalitat prioritària.

En la secció Avantatges dels escacs s’han enumerat les capacitats que es potencien, els valors que s’ensenyen i els hàbits que s’adquireixen amb l’estudi i la pràctica d’aquest joc.

Mitjançant, principalment, l’augment de la capacitat d’atenció i de concentració, la millora del raonament lògic i l’adquisició de l’hàbit d’estar en silenci es reforcen els hàbits d’estudi per tal de millorar el rendiment escolar.

L’afirmació d’aquests beneficis han estat constatats en diverses i múltiples investigacions i experiències amb escolars d’arreu del món des de principis del segle XX.

El món educatiu sempre està en contínua evolució i cerca de noves metodologies i estratègies per donar resposta a les necessitats de la diversitat de l’alumnat, tant per al qui presenta dèficits o retards d’aprenentatge, com per a aquells que podrien aprendre més. Per això, amb la introducció dels escacs als centres educatius en els primers anys d’escolarització s’aconseguiria millorar la qualitat de l’educació i disminuir el fracàs escolar..

Projecte
educatiu
Projecte
Juga i aprèn
Per obtenir més informació sobre el projecte Educachess i l'Associació podeu clicar damunt la imatge AIDE

Formulari de Contacte


Nom i Cognoms:  


E-mail:    


Consulta:  


Enviar (*) Camps obligatoris
Tel. (+34) 686 724 844

Llibres gratuïtsAssociació Internacional per la Difusió dels Escacs © 2022 Política de privacitat