EducaChess
Materials didàctics > Juga i aprèn

La col·lecció Juga i aprèn pretén contribuir a l'educació integral dels alumnes en els centres educatius de primària (6 a 12 anys) i utilitzen el model de les intel·ligències múltiples. 

Presenta una sèrie de continguts i activitats agrupats en cinc blocs, per potenciar les capacitats intel·lectuals i la intel·ligència emocional, fomentar els valors, etc. 

Aquests cinc blocs són els següents:

1. Aprèn: ensenya els conceptes bàsics del joc necessaris per poder jugar una partida. Aquest bloc està dissenyat perquè també el pugui impartir el professorat que no té coneixements previs d'escacs. 

2. Pensa: treballa el raonament, el càlcul, la memòria, l'observació, la intel·ligència visual i del llenguatge. 

3. Juga: se centra en la proposta d’activitats lúdiques per a l’exercitació de diversos tipus d’intel·ligència (musical, cineticocorporal i naturalista) i afavoreix l'agilitat mental mitjançant sopes de lletres, trencaclosques, sudokus, kakurus i activitats de dibuix, entre altres. 

4. Sent: fomenta la creativitat, millora la intel·ligència emocional, educa en valors, etc. 

5. Aplica: treballa continguts sobre ètica (economia del bé comú), cultura de la pau, comunicació, emprenedoria, sostenibilitat i ecologisme, etc.Llibres

Una part dels materials, els referents als blocs Aprèn i Pensa, es presenten agrupats en aquests sis llibres, un per a cada curs d'Educació Primària.

En cada llibre de la col·lecció es combinen continguts d'escacs molt senzills amb d'altres de les àrees instrumentals. Mitjançant aquests últims es potencien les capacitats intel·lectuals (raonament, llenguatge, càcul, percepció, memòria i intel·ligència espacial).

Nivell 1 Nivell 3 Nivell 5
Nivell 2 Nivell 4 Nivell 6
Guia didàctica

S'ha escollit el joc dels escacs, com centre de interès d'aquests materials, perquè fomenta el desenvolupament de les intel·ligències múltiples. 
Per això, s'ensenya, simultàniament i de forma molt elemental, a jugar els escacs perquè els alumnes i les alumnes practiquen habitualment aquest esport.


Dossiers

En els blocs Sent i Aplica es presenten els següents continguts:

Educació emocional
Emprenedoria
Educació en valors
Comunicació
Creativitat
Economia del bé comú
Intel·ligència existencial
Cultura de la pau
Cultivar la felicitat
Ecologia i sostenibilitat
Educació per a la salut

Cadascuna d'aquestes es compon de 48 dossiers, un per a cada mes del curs escolar (des d'octubre a maig) durant tota l'etapa de l'Educació Primària.


Multimèdia

Presenta tots els continguts dels llibres o dossiers d'aquesta col·lecció (teoria, exercicis i jocs) d'una forma interactiva i tutoritzada.

Es pot accedir al multimèdia interactiu clicant al respectiu botó del web o directament mitjançant http://ja.educachess.org

Per obtenir més informació sobre el projecte Educachess i l'Associació podeu clicar damunt la imatge AIDE

Formulari de Contacte


Nom i Cognoms:  


E-mail:    


Consulta:  


Enviar (*) Camps obligatoris
Tel. (+34) 686 724 844

Llibres gratuïtsAssociació Internacional per la Difusió dels Escacs © 2023 Política de privacitat