EducaChess
Col·labora > Tipus de Convenis
Des del projecte s'està duent a terme diversos tipus convenis de col·laboració en els àmbits de la normalització d'idiomes minoritaris, de la solidaritat i de l'escaquístic.


Convenis solidaris

Un dels grans objectius del projecte EDUCACHESS és contribuir al foment de la solidaritat, especialment als centres educatius.

A partir de la utilització gratuïta dels materials (PDF i multimèdies interactius gratuïts), de la venda dels materials impresos (beneficis) i de la participació en el concurs Teaming (inscripció), es fomentarà el compromís i la solidaritat.
Els mateixos centres educatius reculliran els diners del seu alumnat (1 euro per alumne) i realitzaran les donacions directament a les causes solidàries destinatàries per garantir la transparència del procés.

Des del projecte volem que les donacions i els beneficis es donin prioritàriament per a associacions de Down, Discapacitat Intel·lectual o Alzheimer del país o regió on es trobi el centre educatiu.
Un dels objectius en comú amb aquestes associacions és estimular el màxim les capacitats intel·lectuals de les persones.

A Catalunya es va signar aquest tipus de conveni amb Síndrome Down Catalunya.

La col·laboració de persones mediàtiques en els àmbits de l'esport, l'espectacle i la cultura serviran per fomentar la difusió del projecte i potenciar les donacions de l'alumnat.


Convenis lingüístics

Un dels objectius del projecte és oferir tots els materials en qualsevol idioma.

A més d'oferir-los inicialment en els idiomes oficials de la UNESCO i de la Unió Europea, també volen contribuir al foment de l'ús de les llengües minoritàries per tal de contribuir al seu ús.

Per exemple, a l'Estat Espanyol s'han fet convenis perquè els materials estiguin en els idiomes català, gallec, euskera, asturià, occità i aragonès.

La metodologia de treball consisteix en arribar a acords amb institucions o governs locals mitjançant ajuts econòmics o que ens facilitin les traduccions dels textos gratuïtament. Una vegada generats els materials en aquests idiomes, s'ofereixen gratuïtament a les seves comunitats lingüístiques.


Convenis escaquístics

Com que els escacs és una part dels continguts del projecte, també es col·labora amb federacions, associacions, fundacions per contribuir a la difusió dels escacs en els seus països respectius.
Per obtenir més informació sobre el projecte Educachess i l'Associació podeu clicar damunt la imatge AIDE

Formulari de Contacte


Nom i Cognoms:  


E-mail:    


Consulta:  


Enviar (*) Camps obligatoris
Tel. (+34) 686 724 844

Llibres gratuïtsAssociació Internacional per la Difusió dels Escacs © 2021 Política de privacitat