EducaChess
Projectes > Lúdic
Aquest projecte lúdic pretén incorporar l'activitat dels escacs en els centres cívics, en els centres d'esplai, en els campaments d'estiu, en els centres penitenciaris, etc. perquè els escacs ajuden a aprendre, educar i divertir-se en el temps de lleure.

En aquest projecte, l'aspecte competitiu i el fet de guanyar o perdre tenen poca rellevància en contraposició amb el vessant recreatiu i lúdic.

En l'apartat Avantatges dels escacs d'aquesta web, s'han enumerat les capacitats que es potencien, els valors que s'ensenyen i els hàbits que s'adquireixen amb l'estudi i la pràctica d'aquest joc.

En els centres cívics, a més de fer activitat física, seria molt convenient fer-ne de mental mitjançant la pràctica dels escacs, a fi que la gent gran pugui mantenir al màxim les seves capacitats intel·lectuals, gaudir d'una bona qualitat de vida i retardar l'aparició de malalties neurodegeneratives.

Les persones jubilades, que es dediquen ajudar els altres, poden incorporar a les seves activitats altruistes els cursets d'escacs i, de retruc, fomentar les relacions intergeneracionals.

En els centres d'esplai, els escacs contribuirien a la socialització i la integració de les persones dins el grup i/o la societat.

Amb aquest enfocament, els escacs ajudarien a complementar l'oferta d'activitats de tallers i, també, es podrien dur a terme en les franges horàries sense cap activitat programada.

Projecte lúdic

Per obtenir més informació sobre el projecte Educachess i l'Associació podeu clicar damunt la imatge AIDE

Formulari de Contacte


Nom i Cognoms:  


E-mail:    


Consulta:  


Enviar (*) Camps obligatoris
Tel. (+34) 686 724 844

Llibres gratuïtsAssociació Internacional per la Difusió dels Escacs © 2022 Política de privacitat